Europe, Athens

Ψηφιακές Εκθέσεις

Ψηφιακή Έκθεση Εικονικής Πραγματικότητας (VR) Έργων Πολιτιστικών Δικτύων με ΜΕΤ

ΨΕ Τεχνολογία
0
2021DECulnet
  23 Νοέμβριος 2021 - 31 Δεκέμβριος 2022

  Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας Πανεπιστημίου Πατρών

Στην Ψηφιακή Έκθεση Εικονικής Πραγματικότητας (VR) του Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας (ΜΕΤ) μπορείτε να περιηγηθείτε στα παραδοτέα έργα των Τοπικών Πολιτιστικών Δικτύων Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας

«Κατανοώντας τη διαφορετικότητα μέσα από το βιβλίο-Ζωντανεύοντας το Βιβλίο στο Μουσείο» και

«Ψηφιακός γραμματισμός: Εμπνέοντας και εκπαιδεύοντας τον πολίτη του μέλλοντος μέσα από το Μουσείο».

που συνδιοργανώθηκαν το ακαδημαϊκό/σχολικό έτος 2020-2021 από το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας, τα Τμήματα Πολιτιστικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, την Ένωση Εικαστικών Πάτρας και την Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Πληροφορικής-Παράρτημα Πάτρας.

Συμμετέχουν τα σχολεία: Αρσάκειο Δημοτικό Πατρών, 7ο Δημοτικό Αιγίου, 6ο Γυμνάσιο Πάτρας, 2ο Γυμνάσιο Αιγίου, 18ο Γυμνάσιο Πάτρας με Ειδικά Τμήματα & Λυκειακές τάξεις Κωφών και βαρηκόων, ΓΕΛ Καμαρών και ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ Πατρών.

Συνδεθείτε στην περιοδική έκθεση στη διεύθυνση: https://hubs.mozilla.com/sGx3kJ2/politistika-diktya-2021 μέσω του προγράμματος περιήγησης Firefox Mozilla ή Google Chrome.

Οδηγίες σύνδεσης

  1. Αφού ανοίξετε τον σύνδεσμον επιλέξτε “Join Room”
  2. Ψηφιακός Χαρακτήρας / άβαταρ: Ακολούθως μπορείτε προαιρετικά να ορίσετε το όνομα και την εμφάνιση του avatar σας, δεδομένου ότι στον χώρο μπορούν να εισέλθουν και άλλοι χρήστες. Για γρήγορη πρόσβαση συνίσταται να αποδεχθείτε την τυχαία πρόταση του συστήματος επιλέγοντας “Accept”.
  3. Ήχος: Ακολούθως το σύστημα θα ζητήσει πρόσβαση στο μικρόφωνό σας, ώστε να μπορείτε να επικοινωνήστε με άλλους χρήστες. Πατήστε “Allow” στο σχετικό μήνυμα. Σημειώνεται ότι το μικρόφωνο μπορεί να μπει σε σίγαση αμέσως μετά και κατά τη διάρκεια της παραμονής στην ψηφιακή έκθεση.
  4. Δοκιμή ήχου - τελευταίο βήμα πριν μπείτε στην Έκθεση: δοκιμάστε προαιρετικά αν λειτουργεί το μικρόφωνο και ο ήχος του Η/Υ σας. Συστήνεται να επιλέξετε την επιλογή “Mute my microphone” ώστε το μικρόφωνό σας να είναι εξ ορισμού σε σίγαση.
  5. Πατήστε ”Enter Room” για να εισέλθετε στην έκθεση!

Για να περιηγηθείτε & επικοινωνήσετε στην έκθεση

  1. Κίνηση: Χρησιμοποιήστε τα βελάκια του πληκτρολογίου ↑↓←→ (πάνω, κάτω, αριστερά, δεξιά) για να κινηθείτε. Πατήστε το βέλος ↑ «πάνω» για να προχωρήσετε μπροστά, το βέλος ↓ «κάτω» για να οπισθοχωρήσετε. Με τα βέλη ←→ κινήστε με πλάγια βήματα, χωρίς «στροφή του κεφαλιού».
  2. Στροφή: Προκειμένου να αλλάξετε κατεύθυνση και να «στρέψετε το κεφάλι σας» στο εικονικό περιβάλλον και να δείτε τι υπάρχει προς τα αριστερά, δεξιά, πάνω ή κάτω, χρησιμοποιείτε το ποντίκι σας κάνοντας αριστερό κλικ στη μέση της οθόνης + σέρνοντας το ποντίκι αριστερά ή δεξιά.
    Όταν στρίψετε στην επιθυμητή κατεύθυνση, π.χ. προς μια πόρτα αριστερά ή δεξιά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το βέλος του πληκτρολογίου ↑ για να περπατήσετε προς τα εκεί.
  3. Διάδραση με εικόνες: Για να δείτε ένα αντικείμενο μπορείτε είτε
    α) να κινηθείτε κοντά του ώστε να το μελετήσετε, είτε
    β) να κάνετε δεξί κλικ επάνω του. Τότε εστιάζετε αποκλειστικά επάνω του και μπορείτε να το περιεργαστείτε, π.χ. να εστιάσετε πάνω του χρησιμοποιώντας τη ροδέλα του ποντικιού σας. Για να επιστρέψετε στο δωμάτιο πατήστε Esc στο πληκτρολόγιό σας ή εναλλακτικά Χ ή View στο παράθυρο του αντικειμένου.
  4. Διάδραση με pdf: Στην έκθεση θα βρείτε εκτός από εικόνες επίσης παρουσιάσεις pdf καθώς και βίντεο. Στα pdf μπορείτε να αλλάξετε την εμφανιζόμενη διαφάνεια κάνοντας αριστερό κλικ με το ποντίκι σας στα κουμπιά < και > που εμφανίζονται μέσα στο πλαίσιο του αντικειμένου.
  5. Διάδραση με βίντεο: Αντίστοιχα, μπορείτε να ξεκινήσετε και σταματήσετε ένα αναρτημένο βίντεο χρησιμοποιώντας τα κουμπιά που εμφανίζονται μέσα στο πλαίσιό του όταν οδηγήσετε εκεί το ποντίκι σας.
  6. Επικοινωνία με ήχο: Για να ενεργοποιήσετε (αλλά και για να κλείσετε το μικρόφωνό σας) πατήστε το κουμπί ”Voice” στο κάτω μέρος της οθόνης σας.
  7. Επικοινωνία με κειμενομηνύματα (chat): Για να ανοίξετε (αλλά και για να κλείσετε το chat της έκθεσης) πατήστε το κουμπί ”Chat” στο κάτω μέρος της οθόνης σας. Στο δεξί πλαίσιο που θα ανοίξει, μπορείτε να πληκτρολογήσετε ένα γραπτό μήνυμα που θα δουν δημοσίως οι άλλοι συνδεδεμένοι χρήστες της έκθεσης.

Η ψηφιακή έκθεση υλοποιήθηκε στο τρισδιάστατο περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας (virtual reality, VR) Mozilla Hubs. Στην ψηφιακή έκθεση μπορούν να έχουν ταυτόχρονη πρόσβαση έως 40 επισκέπτες μέσω εξατομικευμένου ψηφιακού χαρακτήρα (άβαταρ). Οι επισκέπτες μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω μικροφώνου και σύντομων γραπτών μηνυμάτων (chat). 

Πίνακας Συντελεστών ΨΕ Εικονικής Πραγματικότητας

Συντονισμός: Πένυ Θεολόγη-Γκούτη

Σχεδιασμός 3D περιβάλλοντος VR: Στέλιος Μυστακίδης

Δημιουργία-Ανάπτυξη 3D περιβάλλοντος VR: Στέλιος Μυστακίδης

Διοικητική υποστήριξη: Αθηνά Πυλαρινού

Τεχνική υποστήριξη: Στέλιος Μυστακίδης

 

Telephone
Email
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

All Dates


  • From 23 Νοέμβριος 2021 to 31 Δεκέμβριος 2022

Powered by iCagenda

Ένα Αντικείμενο Κάθε Μήνα

Ημερολόγιο

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ

Ενημερωτικό Δελτίο Ανα-ΜΕΤ-άδοση