Europe, Athens

Νέα & Ανακοινώσεις

Επίσκεψη του Συμβούλου Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα και Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου της Ελλάδας

Την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021, το μεσημέρι επισκέφτηκαν το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών ο Σύμβουλος συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα και Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος κ. Nicolas Eybalin, συνοδευόμενος από την Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Πάτρας κα Γεωργία Πετροπούλου-Conan, τιμώντας την πολύχρονη συνεργασία του ΜΕΤ με το Γαλλικό Ινστιτούτο. Στο Μουσείο τον υποδέχθηκαν ο Διευθυντής Ιωάννης Ηλιόπουλος, Αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Γεωλογίας, η Υπεύθυνη του Μουσείου κα Πένυ Θεολόγη-Γκούτη και το προσωπικό. Δυστυχώς, ο Κοσμήτορας της ΣΘΕ δεν κατάφερε να είναι παρόν λόγω έκτακτου κολλήματος.

H Υπεύθυνη του Μουσείου κα Πένυ Θεολόγη-Γκούτη ξενάγησε τους υψηλούς καλεσμένους στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου «Οι τηλεπικοινωνίες στη ζωή μας» και την Περιοδική Έκθεση «Το Ηλιακό μας σύστημα» που συνδιοργανώνεται από το Μουσείο και το Γαλλικό Ινστιτούτο. Ο κ. Eybalin έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τρόπο που έχει στηθεί το Μουσείο και τον τρόπο που λειτουργεί συνδέοντας τις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης μέσα από την εκλαϊκευση των Επιστημών και Τεχνολογίας. Ενημερώθηκε επίσης για τη σημαντική πολυετή συνεργασία του Μουσείου με το Γαλλικό Ινστιτούτο και ιδιαίτερα το Ινστιτούτο της Πάτρας, που προσέφερε στο κοινό της Πάτρας και όχι μόνο Εκθέσεις από τη Γαλλία για θέματα που αφορούν τις επιστήμες, το περιβάλλον και τις Τέχνες και εκπαιδευτικές δράσεις που σχεδιάζει και προσφέρει στα σχολεία σε συνεργασία με ομάδες φοιτητών.

Ο Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας ενθουσιάστηκε από αυτή τη συνεργασία και διαβεβαίωσε όλους ότι θα στηρίξει τη συνέχιση, την ενίσχυση και διεύρυνσή της και με άλλες συνεργασίες.

Ένα Αντικείμενο Κάθε Μήνα

Ημερολόγιο

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ

Ενημερωτικό Δελτίο Ανα-ΜΕΤ-άδοση