Europe, Athens

Εθελοντισμός & απόκτηση εμπειρίας

Το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας, ως χώρος Πειραματισμού, Εμπειρίας και Εμπνευσης για φοιτητές

Φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών ή άλλων Πανεπιστημίων έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν εθελοντική εργασία στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας.Εθελοντής στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας μπορεί να γίνει όποιος φοιτητής έχει τη διάθεση να προσφέρει εθελοντική εργασία με συνέπεια, με βάση τον τομέα που τον ενδιαφέρει και το χρόνο που μπορεί να διαθέσει. Οι φοιτητές που επιθυμούν να γίνουν εθελοντές στο Μουσείο πρέπει να επικοινωνήσουν με το προσωπικό του Μουσείου. ΕΔΩ

Στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας οι φοιτητές μπορούν να:

  • εμπνευστούν από εκθέσεις, εκπαιδευτικές δράσεις και άλλες δραστηριότητες του ΜΕΤ, 
  • πειραματιστούν και να δοκιμάσουν νέες ιδέες σε συνεργασία με το προσωπικό, 
  • αποκτήσουν εμπειρία, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στο ΜΕΤ.

Εθελοντισμός και απόκτηση εμπειρίας

Οι φοιτητές μπορούν να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στο πλαίσιο κάποιου μαθήματος ή διπλωματικής εργασίας και σε συνεργασία με κάποιο μέλος ΔΕΠ του τμήματός τους ή απ’ ευθείας με το Μουσείο. Μέσα από την εθελοντική προσφορά στο Μουσείο, οι φοιτητές μπορούν να πειραματιστούν με νέες ιδέες και να αποκτήσουν εμπειρία.

Οι φοιτητές που προσφέρουν εθελοντική εργασία στο Μουσείο τιμούνται κάθε χρόνο με ειδικό δίπλωμα, σε εκδήλωση για τον Εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού (5 Δεκεμβρίου).

 Από το άνοιγμά του στο κοινό, το 2009, μέχρι σήμερα υποστήριξαν εθελοντικά  το ΜΕΤ φοιτητές από τα Τμήματα Φυσικής (Εκπαιδευτικές δράσεις, επιδείξεις πειραμάτων Φυσικής), Βιολογίας, Γεωλογίας, Χημείας, Μαθηματικών, ΠΤΔΕ, ΤΕΕΑΠΗ, ΔΠΠΝΤ, Αρχιτεκτονικής, Φιλολογίας, Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Επίσης το ΜΕΤ υποστηρίχθηκε εθελοντικά από φοιητές των Τμημάτων: 

Ένα Αντικείμενο Κάθε Μήνα

Ημερολόγιο

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ

Ενημερωτικό Δελτίο Ανα-ΜΕΤ-άδοση